Türkiye Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması Başlıyor

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Arap Dili Çalışmaları ve Münazara Merkezi ile Katar Münazara Merkezi (Qatar Debate) tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Türkiye Üniversitelerarası Arapça Münazara Yarışması başvuruları başladı.

Yarışmaya üniversitelerin İlahiyat, İslami İlimler, Arap Dili Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği bölümleri başta olmak üzere Arapça münazara takımı oluşturma yeterliliğine sahip tüm fakülte/bölümlerinden de münazaracı başvuruları kabul edilecektir.

Yarışmada Türkiye derecesi alarak ilk üçe giren takımlar 24-29 Mayıs 2024 tarihinde Katar’da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması’na katılarak bu alanda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak olup ulaşım, konaklama ve organizasyona ilişkin tüm masraflar yarışma organizatörleri tarafından karşılanacaktır.

Türkiye Elemeleri Hakkında Bilgilendirme

Münazaracıda aranacak özellikler;

1. Türkiye Üniversitelerinde eğitim gören aktif kayıtlı lisans öğrencisi olmak.
  2. Yarışma tarihi itibariyle (20 Aralık 2023) 26 yaşını doldurmamış olmak.
  3. Akıcı düzeyde Arapça dil becerisine sahip olmak.
  4. Yurtdışı seyahat engeli bulunmamak.

Münazara takımında aranacak özellikler;

1. Takım 3 asıl 1 yedek üyeden oluşur.
  2. Her takımda anadili Arapça olan yalnızca 1 üye bulunabilir.
  3. Üniversiteler her takım için 1 koordinatör/ eğitmen görevlendirecektir.

(Tercihen Arapça iletişim sağlayabilecek öğretim elemanı)

Önemli Bilgiler

1. Katılımcı üniversitelerden her biri yarışmaya en fazla 2 takım ile katılabilir.
  2. Münazaracı ve koordinatörler için yol ücretleri merkezimiz tarafından karşılanacaktır.
  3. Münazaracı ve koordinatörler için talebi halinde konaklama hizmeti sağlanacaktır.
  4. Münazara takımına ilişkin bilgiler online form üzerinden alınacak olup, takıma ait bilgiler koordinatör tarafından sisteme eksiksiz yüklenecektir.
  5. Münazara takımları aşağıda belirtilen yarışma takvimine uymakla yükümlüdür.
  6. Yol masrafı ve konaklama hizmetlerine ilişkin taleplerinin en geç 10 Aralık 2023 tarihine kadar adc@fsm.edu.tr adresine iletilmiş olması gerekmektedir.
  7. Yarışma için son başvurular 1 Aralık 2023 tarihine kadar kabul edilecektir.
  8. Yarışmaya kabul edilen takımlar 4 Aralık 2023 tarihinde ilan edilecektir.

Yarışma Takvimi

• 15-17 Aralık 2023 (Online Münazara Eğitimleri)

Yarışma Hazırlık Eğitimleri

• 23-24 Aralık 2023. (09:00-17:00) (FSMVÜ Topkapı Yerleşkesi)